Prøvemedlemskab i Kolding Golf Club

På denne side finder du informationer om de grundlæggende ting omkring prøvemedlemskabet i Kolding Golf Club. Det vigtigste er, at det er et begynderforløb, dvs. du mødes af ligesindede nye golfspillere og en flok erfarne golfspillere, der har dedikeret sig til at lære nye golfspillere op og introducere dem til det fællesskab, der er i Kolding Golf Club.

Vigtige links

Kolding Golf Club
Tel: 51522299
Hjemmeside: https://kgc.dk
Mail: kgc@kgc.dk

Træner (Pro’en)
Regelprøven
GolfBox
Facebook
Sådan booker du en tid i Golfbox
Tilmeld dig til Regelaftenerne her

Prøvemedlemskab og begynderforløb

Begynderforløbet strækker sig over hele kalenderåret, dog er selve undervisningen begrænset til april-september, mens træningsfaciliteter og eget spil på 9-hulsbanen er frit hele året.

Kontingentet for et prøvemedlemsskab er 1995 kr., som du betaler umiddelbart efter indsendelse af indmeldelsesblanketten. Hører du ikke fra os (hverken med faktura eller fra GolfBox med dit medlemsnr.), så tag hurtigst muligt fat i os.

Du vil også modtage en velkomst mail fra vores begynderudvalg. 

Vi betragter den første måned som en prøveperiode. Du kan derfor, inden for de første 30 dage henvende dig skriftligt til sekretariatet og, få det fulde kontingent tilbage. Ved indmeldelse er det derfor vigtigt at tage stilling, hvornår dit prøvemedlemskab skal begynde. Ved indmeldelse senere på året er der en vis prisreduktion

Prisliste

Formålet med begynderforløbet er at give dig de færdigheder, der skal til, for at du kan erhverve et medlemskab af Dansk Golf Union (DGU) og dermed få adgang til at spille på klubbens  18-hulsbane og alle andre baner i Danmark såvel som i udlandet.  Endvidere – og ikke mindre vigtigt – vil begynderforløbet give dig et socialt netværk i klubben og introducere dig til en fantastisk sport, der er både sjov og udfordrende. En af de helt store fordele ved golf i modsætning til mange andre sportsgrene er, at denne sport er for alle aldre. Kolding Golf Clubs yngste medlem er 4 år og det ældste 91 år. Det er altså livslang kærlighed og en god måde at holde sig i gang på.

Du tilmelder dig begynderforløbet HER. Hvis det giver anledning til spørgsmål, er vi klar til at hjælpe dig, så du er meget velkommen til at henvende dig på mail, telefon eller ved fysisk fremmøde i åbningstiden. Du modtager herefter et medlemsnummer, som du skal bruge, når du skal booke tid til begynderturneringerne. Det landsdækkende bookingsystem hedder GolfBox. Hvordan det foregår kan du læse om nedenfor.

Indmeldelsesblanket

Begynderforløbet indeholder følgende elementer:

 • Træning ved klubbens træner
 • Ugentlige begynderturneringer
 • Regelundervisning 
 • Ubegrænset mulighed for selv at træne på klubbens træningsområde hele året
 • Ubegrænset mulighed for selvstændigt spil på 9-hulsbanen hele året
 • Gratis lån af udstyr
 • Mentorordning hvis det ønskes
 • Deltagelse i særligt arrangerede turneringer på 18-hulsbanen og arrangementer sammen med andre begyndere
 • Lov til at spille 18-hulsbanen fredag, lørdag, søndag efter kl.16.30 – uanset handicap.
Tilmeld dig til Regelaftenerne her

Vi glæder os til at byde dig velkommen i Kolding Golf Club og vi vil gøre alt for, at du fra starten vil føle dig velkommen. Begynderforløbet er lagt således til rette, at du hurtigt vil lære alle golfspillets facetter at kende. Vi håber, at du fra starten vil føle dig som et integreret medlem af klubben og hurtigt vil nå det spilleniveau (handicap 53), der sammen med bestået regelprøve, giver adgang til at spille på de fleste baner, ikke bare i Danmark, men i det meste af verden. Ja, du læste rigtigt. Vi har som golfspillere det enestående privilegium, at vi med et DGU-kort i hånden, kan spille på næsten alle klodens golfbaner – imod betaling naturligvis.

For at opnå medlemskab af DGU skal du have opfyldt følgende krav:

 • Deltaget i mindst 5 træningstimer hos vores træner
 • Deltaget i mindst 5 begynderturneringer enten onsdag aften eller søndag formiddag
 • Deltaget i mindst én regelaften i klubben.
 • Gennemgå regelundervisning og bestå den online regelprøve (læs mere nedenfor)
 • Have opnået et handicap på 53 eller mindre. Vi lærer dig om handicap-systemet til begynderturneringerne

Træning: Når du har tilmeldt dig prøvemedlemsskabet, anbefaler vi, at du straks bestiller den første time hos vores træner, Kenneth Bendix Hansen. Du har ret til 1 ugentlig træningstime, som vil foregå på klubbens forskellige træningsanlæg. Kenneth tilbyder begyndertræningen på forskellige dage og tidspunkter, så du vil altid kunne finde en tid, der passer dig. Du skal selv tilmelde dig, og det gør du via Kenneth Bendix Hansens egen hjemmeside www.godtilgolf.dk (tryk på holdbooking).  Her kan du se dage og tidspunkter for træningen (de hold der hedder Begyndertræning). Træningen foregår på hold á ca. 10 personer.

1 uge i hver måned trænes der lange slag 
2 uge i hver måned trænes der indspil / bunker 
3 uge i hver måned trænes der putting 
4 uge hver måned trænes der langeslag 

book din første træning her

Det praktiske spil
Begynderturneringerne eller i daglig tale kaninturneringerne, foregår hver onsdag og søndag på 9-hulsbanen fra april til september.
Vi mødes ved træningsbanen (driving range), om onsdagen kl.17:15 og slår ud kl. 17:30 om søndagen mødes vi kl. 09.45 og slår ud kl. 10:00.
Husk at tilmelde dig via GolfBox. Alle fremmødte vil blive inddelt i grupper á max 4 personer, som ledsages af et erfarent medlem, og spiller en runde på 9-hulsbanen.
Du lærer undervejs banens opbygning at kende og du lærer reglerne for, hvordan spillet afvikles. Efter spillet, som forventes at vare ca. 2 timer, samles vi i klubhuset til fælles hygge og snak om dagens runde. Du kan købe mad og drikke i restauranten.
Altså: Meld dig til på golfbox.dk, mød gerne i god tid og husk at iføre dig praktisk tøj som passer til vejret.

 

Der er en del regler og etikette i golf. Det skyldes, at vi spiller udendørs året rundt til dels på naturens præmisser og at vi er mange på banen på samme tid. Vi skal passe på banen og ikke mindst hinanden. Reglerne sørger bl.a. for, at spillet kan afvikles flydende og i et rimeligt tempo. Lær derfor reglerne godt at kende og du vil opleve, at spillet bliver meget sjovere. Det snakker vi alt sammen om under begyndermatcherne, der vil også blive afholdt nogle regelaftner i klubben.

Du kan med fordel via dette link e-kursus: Golfreglerne 2019 – begynder’ få en indføring i de vigtigste regler.

Derudover kan du i de to små bøger ‘Kom godt i gang’ og ‘Lommeguiden’ læse alt, hvad du skal vide for både at bestå regelprøven og for at kunne begå dig på golfbanen. Bøgerne ligger i den velkomstpakke, du modtager i april eller når du har meldt dig ind.

Selve regelprøven foregår online via DGU, hvortil du selv skal tilmelde dig. Det gør du her. Klubben får automatisk besked, når du har bestået regelprøven.

Sådan booker du en tid i Golfbox
Regelprøven

Golfbox.dk er en landsdækkende side, som vi alle skal bruge for at bestille en starttid på egen bane såvel som på andre baner i landet. Alle danske golfspillere, der er medlem af en golfklub under Dansk Golf Union, er allerede oprettet på Golfbox. Gå ind på forsiden af vores hjemmeside, hvor du lidt nede finder et log-in felt til GolfBox. Tryk på tidsbestilling, vælg 9-hulsbanen og tryk på det ønskede tidspunkt. Det er også i GolfBox at man indtaster sit spilleresultat. Det skal vi nok lære dig alt om. Dit brugernavn er dit medlemsnummer, din adgangskode er som udgangspunkt din fødselsdag (du modtager en mail fra GolfBox med log in detaljer, når du er oprettet som medlem i klubben).

 

Udstyret kan du låne i klubben. Har du selv anskaffet eller lånt grejet, spiller du naturligvis med det. Påtænker du at købe noget selv, kan du med fordel tale med Kenneth (pro’en), som vil kunne vejlede dig.

GolfBox

Facebook. Kolding Golf Club begynderafdeling.

Det er begynderudvalget, der sammen med pro’en står for det praktiske mht. begynderforløbet. Har du nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte begynderudvalgsformanden Birthe Bache eller et af udvalgets medlemmer. Du finder os HER. Spørgsmål vedrørende betaling og tilmelding rettes til sekretariatet.

Kolding Golf Club begynderafdeling

Vigtige oplysninger

Når man har erhvervet sit DGU-kort , overgår man automatisk til et 9-huls medlemskab af Kolding Golf Club i stedet for begyndermedlemskabet.

Det medfører som nævnt retten til at spille på vores egen 18-huls bane og på de fleste andre baner i Danmark og i udlandet  ved at betale en greenfee-afgift.

Man kan opgradere sig til fuldgyldigt medlem af Kolding Golf Club ved at betale et vist beløb afhængigt af, hvornår på året, skiftet sker.

Når man er blevet 9-huls medlem skal man være opmærksom på, at hvis man af den ene eller den anden grund ikke ønsker at fortsætte sit medlemskab i Kolding Golf Club, så skal man meddele sekretariatet dette senest d. 31. december.

Hvis man ikke får det gjort, så vil man blive afkrævet kontingent for det efterfølgende år.

Vi skal nok minde jer om det, men vi er desværre nødt til at håndhæve denne regel.

Har du spørgsmål til ovenstående, er du altid velkommen til at kontakte sekretariatet.

Klubbens kontingent- og restancepolitik findes HER.